[...] białego pieczywa bym unikał. Pieczywo z pełnego ziarna jest zdecydowanie zdrowsze w porównaniu z pieczywem produkowanym z oczyszczonej, białej mąki. Możesz wypróbować chleb z mąki mieszanej, np orkiszowej . Oczywiście możesz również spróbować pieczywa chrupkiego. Poza tym masz inne źródła węglowodanów . http://www.sfd.pl/-t1135388.html . [...]
[...] białego pieczywa bym unikał. Pieczywo z pełnego ziarna jest zdecydowanie zdrowsze w porównaniu z pieczywem produkowanym z oczyszczonej, białej mąki. Możesz wypróbować chleb z mąki mieszanej, np orkiszowej lub pieczywo chrupkie . Poza tym masz inne źródła węglowodanów . http://www.sfd.pl/-t1135388.html . Na problem z wzdęciami mogę [...]
[...] białego pieczywa bym unikał. Pieczywo z pełnego ziarna jest zdecydowanie zdrowsze w porównaniu z pieczywem produkowanym z oczyszczonej, białej mąki. Możesz wypróbować chleb z mąki mieszanej, np orkiszowej lub pieczywo chrupkie . Poza tym masz inne źródła węglowodanów . http://www.sfd.pl/-t1135388.html . Na problem z wzdęciami mogę [...]
[...] białego pieczywa bym unikał. Pieczywo z pełnego ziarna jest zdecydowanie zdrowsze w porównaniu z pieczywem produkowanym z oczyszczonej, białej mąki. Możesz wypróbować chleb z mąki mieszanej, np orkiszowej lub pieczywo chrupkie . Poza tym masz inne źródła węglowodanów . http://www.sfd.pl/-t1135388.html . Na problem z wzdęciami mogę [...]
[...] oliwa, masło, orzechy. Nie żadne obrzydliwe;-) twarogi z bananem i buły z wędliną, w której nie ma białka, zato jest pól tablicy Mendelejewa. Potrzebujesz pieczywa - chleb żytni razowy na zakwasie, a nie ciemne bułki, które są pszenne, a kolor nadaje im się karmelem. No i baton proteinowy - to ratunek, jak się nie wzięło jedzenia, [...]
[...] białego pieczywa bym unikał. Pieczywo z pełnego ziarna jest zdecydowanie zdrowsze w porównaniu z pieczywem produkowanym z oczyszczonej, białej mąki. Możesz wypróbować chleb z mąki mieszanej, np orkiszowej lub pieczywo chrupkie . Poza tym masz inne źródła węglowodanów . http://www.sfd.pl/-t1135388.html . Na problem z wzdęciami mogę [...]
[...] przy wszelkich wypiekach (a szczególnie z gryki, żyta itp.), bo kilka łyżek za dużo psuje konsystencję i całą robotę... Zawsze lepiej mniej, niż za dużo. A dodatkowo, ten chleb fermentuje, więc na pewno kiedy jest chłodno - trzeba mu dać więcej czasu na podrośnięcie, żeby był później pulchny... Pozdrawiam :-). Zmieniony przez - M-ka w dniu [...]
Pieczywo dobrej jakości można jeść. Prędzej tej dobrej jakości będzie chleb żytni na zakwasie, niż bułki. I nie jemy samego chleba, tylko zbilansowane posiłki. Czyli takie, które mają białko, ww, i tłuszcze. Oczywiście, chodzi mi o to że czasami na kolacje łatwiej jest zjeść kurczaka z grilla z sałatka i kromka chleba niż ryż, albo jako lunch [...]
Pieczywo dobrej jakości można jeść. Prędzej tej dobrej jakości będzie chleb żytni na zakwasie, niż bułki. I nie jemy samego chleba, tylko zbilansowane posiłki. Czyli takie, które mają białko, ww, i tłuszcze.
Cześć! Osobiście nie jestem fanem pieczywa, ale nie ma w nim nic złego gdy na przykład samemu upieczesz chleb w piekarniku na przykład na zakwasie. Książek o pieczeniu chleba znajdziesz wiele, ale i tutaj na forum znajdziesz olbrzymią ilość przepisów.
[...] co do mojej cery. Wiem, że trudno jest tak ocenić na odległość, co może mi szkodzić, ale jak sądzicie: może bardziej szkodzić mi odżywka białkowa czy gluten (codziennie jem chleb domowej roboty na zakwasie w którym gluten występuje)? Co jako pierwsze powinnam Waszym zdaniem wykluczyć ze swojego jadłospisu? Jakoś tak przypuszczam, że jeden z w/w [...]
Moglibyście ocenić mój przykładowy jadłospis? Jest to dzień treningowy. Drugi posiłek (potreningowy) jest w postaci omleta. Najtrudniej było mi określić ilości w obiedzie, ale mam nadzieję, że mniej więcej mi się to udało :-) W kolacji chleb jest domowej roboty na zakwasie (3 kromki). /SFD/2018/3/7/5f78a5d8a018418dbec1946fe496decd.jpg
A chleb pszenny też może znaleźć się w odżywianiu? Oczywiście na zakwasie oraz domowej roboty :-) Czy lepiej mimo to, że jest domowej roboty to go unikać?
Po każdym chlebie (jem tylko chleb domowej roboty na zakwasie np pszenny, żytni) mam wydęty brzuch, czuję jak puchnę od środka. Dlaczego tak sie dzieje? Czy to znaczy, że nie moge jeść żadnego chleba? :-(
[...] produkt, ani nie tuczy ani nie odchudza. Odchudza nas ujemny bilans kaloryczny, a tuczy nadmiar kalorii. I tak naprawę nie jest istotne czy ten nadmiar uzyskasz z suchego chlebka, owoców, golonki czy pączka. Nadmiar to nadmiar, a on zawsze odłoży się w postaci zbędnej tkanki tłuszczowej. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale najczęściej [...]
[...] i mintaj - ziemniaki - z warzyw to groszek, marchewka, pomidory, kalafior, w sumie to wszystkie warzywa oprócz ogórków lubie i dosc czesto jem - z pieczywa jem w sumie tylko chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie, jak się gdzieś bardzo śpieszę i wiem ze nie bede mial za bardzo czasu ani warunków żeby później coś zjeść normalnego, to robie sobie [...]
Bardzo drogie są,10 zl za 500 g,kiedyś w kauflandzie kupiłem ale teraz nigdzie takich nie widać.Albo np chleb pszenny na zakwasie,podobno zakwas redukuje gluten.
[...] - wiem, że są mocne przetworzone też wiem, i co z tego? Zdecydowanie wolę to od kupowania pieczywa, które często nie wiadomo czym jest- bo ciężko o naprawdę dobry chleb, a swojego na zakwasie nie bedę specjalnie robił, pomiajac kwestie liczenia, ktora tez sa bardzo orientacyjne. Chodziło mi bardziej o połączenie tłuszczy (chociazby z [...]